Cercar

Inici -> Actualitat

Palma rep la distinció com 'Destinació turística intel·ligent'

22 de gener de 2015

Els objectius per 2017 són el desenvolupament d'una xarxa de sensors intel·ligents que informin en temps real de variables ambientals

Palma, 16 de gener de 2015. El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha concedit a Palma el distintiu 'Destinació Turística Intel·ligent' que reconeix l'esforç realitzat a la capital balear en matèria d'innovació turística amb l'objectiu de reconvertir les destinacions turístiques madures en innovadors.

Segons ha informat Cort en un comunicat, el projecte 'Destinacions Turístiques Intel·ligents', desenvolupat per la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur), té com a objectiu impulsar la innovació tecnològica en les destinacions desenvolupant les Tecnologies de la informació i la Comunicació (TIC).

El president de la SmartOffice en l'Ajuntament de Palma, José Antonio García Bustos, ha explicat que Palma rep aquest distintiu "com a conseqüència de l'esforç realitzat i que van donar els seus fruits en la materialització de tres projectes com l'aprovació del Pla director de la transformació de la platja de Palma cap a la Smartcity, la infraestructura Smart Wi-Fi a la platja de Palma i l'eina de seguiment que representa la creació de la SmartOffice en el propi Ajuntament ".

Bustos ha assenyalat que Palma està liderant a nivell nacional, dins de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, el grup de les SmartDestination, "el que representa que el criteri aportat per Palma es tindrà molt en compte a l'hora de definir una destinació intel·ligent. A més, estem presents en el comitè d'AENOR encarregat de l'elaboració de les normes sobre ciutats intel·ligents que inclou ports esportius i destinacions turístiques intel·ligents on tenim presència ".

Pel que fa a les actuacions futures, el president de la SmartOffice ha indicat que "els objectius per 2017 són el desenvolupament d'una xarxa de sensors intel·ligents que informin en temps real de variables mediambientals, com clima o pol·lució, a Platja de Palma i l'anàlisi del comportament del turista en destinació utilitzant Bigdata.

La SmartOffice està presidida per José Antonio García Bustos i està format per tècnics municipals de diferents àrees. El Consorci Platja de Palma està dirigit per Álvaro Gijón i el responsable d'innovació és Tomeu Crespí.

Data darrera modificació: 22 de gener de 2015