Cercar

Inici -> Actualitat

Avanç del futur PRI de la Platja de Palma

1 de setembre de 2012

El gerent del Consorci, Álvaro Gijón, va avançar la recuperació com rústiques de 75 hectàrees catalogades com a urbanitzables i la millora dels eixos paisatgístics.

Els hotelers disposaran de facilitats perquè hotels de tres estrelles puguin passar a convertir-se en hotels de quatre i cinc estrelles.

Avanç del futur PRI de la Platja de Palma

Palma, 30 de juliol de 2012. - El tinent de batle de Turisme i gerent del Consorci de la Platja de Palma, Álvaro Gijón, ha presentat avui l'avanç de planejament del Pla de Reforma Integral per a la Platja de Palma (PRI) que estableix com a línies prioritàries que no s'executarà cap tipus d'expropiació, la conversió de 75 hectàrees que en el planejament anterior eren catalogades com a urbanitzables a rústiques, la millora dels eixos paisatgístics i facilitar als hotelers el canvi d'hotels de tres estrelles a hotels de quatre i cinc estrelles. El nou document delimita sis zones urbanitzables tant a Palma com al municipi de Llucmajor que generaran prop de 25 hectàrees d'aprofitament públic.

Álvaro Gijón ha explicat en roda de premsa acompanyat pel responsable jurídic del consorci, Francisco Cutzo; el responsable tècnic, Tomeu Abad, i el coordinador de l'empresa que està redactant el document urbanístic, Esteve Corominas, que aquest document "és un avanç del planejament, un document general del que es pretén fer a la Platja de Palma i que marcarà el que serà el futur Pla de Reforma Integral de la zona. El document i el seu desenvolupament posterior fixarà les regles de joc del que es podrà i no es podrà fer en matèria urbanística a la Platja de Palma en els pròxims anys ja que és un document que marcarà i reglarà la seguretat jurídica". Gijón va voler incidir que a aquest document, els interessats "podran presentar fins al dia 30 de setembre suggeriments al mateix".

El gerent del Consorci de la Platja de Palma va enumerar les principals característiques que presenta aquest avanç de planejament apuntant que, el nou document manté la filosofia de prioritzar la recuperació de l'entorn paisatgístic apuntant que "la diferència amb l'anterior planejament és que actualment no disposem de fons i cal adaptar-se a la realitat pel que no es contempla cap tipus d'expropiació i tot el que s'executi es realitzarà mitjançant la col·laboració publicoprivada".

Álvaro Gijón ha afegit que el document preveu la recuperació de 75 hectàrees "que en l'anterior document estaven contingudes com a urbanitzables no programades i que ara passen a ser rústiques amb la idea de preservar una part important de l'entorn paisatgístic que té molta connexió amb el Pla de Sant Jordi. Cal afegir, a més, que una bona part dels prop de 70.000 metres quadrats que en l'anterior document estaven catalogats com a urbanitzables a prop de ses Fontanelles passen a ser rústics".

El tinent de batle de Turisme i gerent del Consorci va posar especial èmfasi en remarcar que el nou document "contempla l'existència de tres zones urbanitzables a Palma i tres més a Llucmajor" i va destacar que no hi hagi creixement residencial i sí consolidació de la Platja de Palma com a destinació turística. Les zones urbanitzables estan situades a Can Pastilla, zona de ses Fontanelles que torna a aparèixer com a zona comercial encara que, segons Álvaro Gijón "tota la zona que envolta a aquesta zona comercial ha de ser protegida, construïda i lliurada a la ciutat amb la recuperació de l'aiguamoll" i la zona de les pedreres que el PRI la divideix en dues. Al terme municipal de Llucmajor, s'estableixen zones urbanitzables a la rotonda d'entrada al terme municipal, terrenys situats a la zona del parc Aqualand i a Son Verí. Gijón ha afegit que les actuacions en aquestes zones comportaran la cessió pública d'unes 25 hectàrees on tampoc es podrà construir.

Álvaro Gijón també va explicar que amb l'avanç del planejament i més endavant amb l'avanç del PRI, "la filosofia del Consorci és la de facilitar que els hotels de 3 estrelles puguin passar a convertir-se en hotels de 4 estrelles, 4 plus o 5 estrelles". El regidor de Turisme ha remarcat que "actualment no hi ha cap hotel de 5 estrelles a la Platja de Palma i la idea és que en un futur pugui existir, almenys, un hotel d'aquesta categoria i per a això es donaran facilitats sempre tenint en compte que mai s'augmentarà l'actual nombre de places existent a la Platja de Palma. La idea és que vagin desapareixent els hotels d'1 i 2 estrelles, donant cabuda als de 3, 4 i 5 estrelles".

El gerent del Consorci ha fet especial èmfasi en la recuperació dels eixos perpendiculars a la primera línia de platja com a eixos paisatgístics. En aquest sentit, Álvaro Gijón ha destacat que "per portar a terme aquest propòsit no procedirem a realitzar cap expropiació sinó que ho farem mitjançant altres fórmules com ara eliminant places d'aparcaments, augmentant les voreres, millorant l'enllumenat i incrementant zones verdes o arbrat. Les places d'aparcament que s'eliminin en la primera línia, es podran construir en la segona i com a novetat es podran construir aparcaments en altura".

Finalment, el document preveu fortes controls pel que fa a sostenibilitat de la Platja de Palma i emissions de CO2 i descarta, per ara, la construcció del tramvia.

Álvaro Gijón ha explicat l'avanç del planejament primer als representants de l'oposició municipal en els ajuntaments de Palma i Llucmajor i posteriorment als representants de l'Associació de Locals, Negoci i Comerços de la Platja de Palma (ALONECO); Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca (ACOTUR), representants de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma i Plataforma de Veïns de la Platja de Palma.

Descarregui's el document de l'Avanç del Pla de Reconversió Integral "PRI" en el següent Link.

Si ho desitgen, poden enviar suggeriments a l'avanç del "PRI" en el següent correu electrònic: SugerenciasPRI@consorcioplayadepalma.com

Data darrera modificació: 25 de juny de 2013